29/8 måndag

Jag ska översätta mitt schema och typ förklara vad det innebär.

Modern dance = modern dans
Vi lär oss koreografi som vi ska visa upp på en föreställning i december.

ESL= engelska som andraspråk
Vi gör läxorna vi fått i de andra ämnena.

Lunch varav hälften vi måste tillbringa i ett klassrum.
Men alla får ändåinte plats i matsalen.

Earth science = En grupp naturämnen som har att göra med jorden och dess grannar i rymden: astronomi (ej asrtologi), geologi, ocenology (finns det på svenska?), metrologi.

Civilc and economics = typ samhällskunskap, historia och ekonomi blandat.

27/8 lördag Irene

Vi tittar på orkanens framfart längst med NCs kust, två och en halv timme från Cary, där vi bor. Här blåser det kuling men är fortfarande ca 26 grader. Som det ser ut nu kommer inte Irene komma närmare oss än den är nu.


Lyckades få en bild på grannens resliga lönn då det blåste som värst.
(Om ni undrar varför det ser ut som om jag tagit bilden genom ett myggnät så beror det på att jag tog bilden i vår myggnätsbeklädda varanda)

25/8 första skoldagen

Första skoldagen började med att jag missade skolbussen. På Internet stod det 7:06 men i verkligheten var det 6:40. Kul...

Som tur var kom Kensies mamma och hämtade upp oss och körde oss till skolan. Avstånds mässigt skulle man lugnt kunna cykla till skolan men av trafiksäkerhets skäl bör man helt enkelt inte göra det.
När vi närmar oss skolan så ser jag kön... men som tur var det elevinfarten (det behövs nämligen två infarter till skolan) och när vi kom närmre ser jag att alla senioryearstudents hade målat på rutorna och firade nästan som om de redan tagit studenten.
Den andra infarten var också packad men inte så pass, den var trots allt tvåfilig. Kensis mamma insisterade på att få köra oss ända fram till dörren så vad skulle vi säga. (egentligen hade det gått mycket snabbare att gå)
Väl framme var jag först tvungen att ha tag i mitt schema med de ämnen jag valt och sedan hitta till min första lektion.  -Kensie hjälpte mig med allt.

Detta är mitt schema (och det såg verkligen ut så på den lappen jag fick på expeditionen):
7.25-8.49 modern dance
8.55-10.24 ESL
10.30- 11.24 Lunch
11.30-12.48 Earth Sience (honers)
12.54-14.18 Civils and Economics
Alla elever har samma tider och klockorna ringer in och i ut till varje lektion. Som man ser på mitt schema har jag 6 min på mig att gå från en lektion till en annan vilket ibland kan bli lite stressigt med tanke på att skolan med sina tre våningar 2500 elever är väldigt stor.

Jag kom in i en vanlig danssal förutom att denna var utrustad med tre datorer, en projektor, en witheboard och en mickbeklädd danslärare. Efter några minuter in i sektionen kommer ett välkomsmeddelande från rektorn via högtalarna i taket och där efter ett meddelade på teven som mer hade syftet att informera. (om jag fattat det rätt. båda hade nämligen lite av varge)
På danslektionen fick vi inte dansa utan vi fick lystna till 1 timme 15 min information om vilka tights vi skulle köpa och vilka lappar vi skulle skriva under och vilka våra föräldrar skulle skriva under och vilka hemsidor vi skulle titta på osv. osv.
Skolan har också ett informations forum dit eleverna har lösenord för att kunna gå in och kolla. Vi som inte hade ett account där än skulle prata med ms Hamblen efter lektionen. Det gjorde jag och det hela drog ut på tiden eftersom jag inte var inskriven i systemet. Jag fick aldrig min inloggning utan bara en lapp om varför jag är sen som jag skulle ge till min nästa lärare. Klockan hade ringt för några minuter sedan och jag sprang ensam runt i den stora stora skolan och letade efter klassrum 3508. Efter många vägbeskrivningar av snälla lärare som inte hade lektion kom jag rätt. :)
Dagen flöt på rätt så bra och den bestod till största delen av information. I början av varje lektion pratade rösten i högtalaren och efter det gubben på teven.

Klockan ringde för sista gången på dagen och alla elever väller ut. Rösten hade sakt att vi som skulle åka skolbuss hem behövde skynda sig att gå på sin buss för inga bilar kan köra förrän bussarna har gjort det. Eftersom jag inte visste vad bussnumret var eller vad min busshållplats hette var det lite svårt för mig at veta vilken av de femtioelva bussarna jag skulle gå på. När jag tillslut förstått vilken buss som var min visade sig att den var full.
Eftersom jag inte har köpt mobil än så behövde jag gå till en av de tre expeditionerna (alla har olika ansvarsområden) och be om att få låna telefonen. Men trots att jag försökte massor av gånger så kom jag inte fram. Det löste sig tillslut genom att en lärare nådde pappas arbetskamrat som mejlade om hur läget var och pappa, som hade bilen kom och hämtade mig. Då hade jag slutat för 1,5 timmar sedan.



24/8 onsdag

Mötet gick bra men drog ut en del på tiden (45 min längre än det skulle). Så nu har jag valt ämnen och vet lite hur det funkar. När vi kom hem fick jag och mamma kasta oss i maten för vi skulle sticka med Kensie och hennes mamma för att kolla på bio. Filmen hette The Help och handlade om 60 talets USA som var fyllt av rassism och hat. Den var sorglig men riktigt bra. Biografen var sjukt stor och stolarna var järresköna, man kunde ställa in dem på alla möjliga sätt. Typiskt amerikanskt!

23/8 tisdag

Idag är det tisdag och fortfarande sommarlov! Det känns nästan som om det ska vara det länge till trots att jag vet att det börjar dra ihop sig. I eftermiddag ska vi på ett möte på Panther Creek High School och om allt går vägen börjar jag på torsdag.

21/8 söndag

Kyrkan började inte förrän klockan elva så jag hade tid til lite söndagspyssel!

Före

Efter

19/8 fredag Bilder!



Huset och bilen vi hyr. Mitt rum är i fönstret längst upp till vänster.

Vardagsrummet


Mitt rum

Köket

18/8 torsdag

Efter att ha varit på resande fot i 17 timmar var det skönt att äntligen komma (hem?!) till 419 Golden Harvest Loop.
Det är ett stort, typiskt Amerikanskt hus som det snart kommer bilder på.
Eftersom jag inte är en jätte kvälls människa så är det lite svårt att vända dygnet. Jag stupade i säng kvart i nio lokal tid och somnade bums.
Idag har vi inhandlat husgeråd och annat viktigt (som scrapbooking pappaer hihi) på en jättestor affär som jag inte kommer ihåg vad den hette, det hade i alla fall allt.
Efter det stack jag mamma och några syskon till områdets pool. En varm paradisaktig bassäng med högt staket, vackra växter och lås.
Där träffade vi familjen Örnbratt, en familj som flyttade hit för en månad sen. Pappan är svensk och mamman är från Canada. De har två barn en pojke och en flicka som är typ i Lovisas ålder.

Och när vi stod där och pratade kom en annan mamma fram. Hon bor på vår parallellgata. Hon berättade att hennes dotter (Mc Kensei 15 år) så gärna och länge önskat att tjej i hennes ålder skulle flytta in i hennes ”village”. Så jag är i alla fall efterlängtad. Efter ett tag kom hon till poolen och vi pratade ett tag. Det var väldigt roligt att äntligen få använda sin engelska!


16/8 tisdag

Märkligt. Om mindre en tio timmar åker taxin.  Allting är fixat in i minsta detalj. Det enda jag gör är att vänta. Undrar just hur jag ska klara av att sova inatt...

14/8 Söndag

Tre dagar kvar!
Eftersom vi ska hyra ut huset medan vi är borta gäller det att tömma rummen så mycket som möjligt. Berget med banan- och flyttlådor i lekrummet bara växer, jag tror vi är uppe i ca 30 lådor nu!
Jag, som snabbt packade ner mitt rum i fyra bananlådor får nu dras med att mina tillhörigheter ligger någonstans på bottnen av det där berget av lådor. Igår fick jag för mig att jag skulle leta upp min silver tråd som ligger i min "pynt och pyssel" låda staplad under fem andra bananlådor. Som tur var gjorde jag inte det...
Men förutom denna lilla triviala händelse har jag faktiskt inte saknat mina ägodelar så mycket och det bådar ju gått eftersom jag nu ska leva utan dem i ett helt läsår. Jag kanske till och med kunna slänga lite när jag kommer hem! eller?
Min

Min "Pynt och Pyssel" låda -underst

7/8 söndag mördarsniglar

Kom hem idag efter fantastiska dagar! Men jag möttes av en låst dörr eftersom familjen var ute på promenad. Jag hade inga nycklar med mig så jag tog en liten sväng i trädgården jag och möttes av en spalje fantastiskt färgglad klätterkrasse. Dessvärre hade mina oväner mördarsniglarna också tyckt om växten och kalasat på den när jag inte fans där för att klippa dem. Till tröst stog min smultron planta med stora, röda bär. Jag plockade några men inte ens smultronen får jag ha för mig själv! Tro det eller ej satt det en tjock liten snigel och gnagde på mitt smultron också.

RSS 2.0