29/9 torsdag

Vill bara berätta att våra brevlådor är så sjukt smarta, för lite innan brevbäraren lämnar post så hämtar han post i alla brevlådor som har fällt ut sin lilla flagga. Så man behöver inte gå så långt för att posta sitt brev utan lägger det bara i sin egen brevlåda och fäller ut flaggan! (egentligen är det bara en liten pinne)


En styck grannes postlåda smygfotad genom ett fönster

Ingen skola imorgon, lärarna har planerings dag så vi har alla Free Firday!

28/9 onsdag

Det har varit fullt up hela denna veckan så jag har intwe hunnit berätta om allt som hänt!
I söndags lämnade vi jesper på YWAM i Monroe, tre timmar med bil här ifrån så honom lär jag inte träffa förrän alhelgona om han väljer att sticka hem då.

På vägen dit körde vi förbi ett bomullsfält:

På vägen hem började det regna sjuklig mycket så tillslut var vi tvungna och stanna. Det var häftigt att se hur allt vatten bara flödade. Tyvärr fick jag ingen bra bild på det eftersom det var mörkt ute. Vi kom hem senare än planerat men jag fick ändå dra mig upp för att hinna till skolbussen som ska gå skolbussen tjugo i sju. Som tur var brukar den int komma förrän kvart-tio i.

Iskolan har allt gått i ett enda kör, två prov och en dansuppvisning tar rätt mycket av fritiden men jag har både hunnit med att svara på brev och pyssla!




En annan liten rolig grej som händ när vi var i monroe:
Vi pappa tog ut pengar på drivein bankomat för första gången. När han var klar såg jag att de hade punktskrift på bankomaten (som det brukar vara) och jag undrade varför de hade det på denna, får blinda köra bil eller?


23/9 fredag

Det regnade lite mitt på dagen vilket gjorde att flera lag ställde in sin träning, (man kan ju inte spela fotboll eller springa på blött underlag heller!) Detta ledde i sin tur att det blev tjockt på bussen på vägen hem. Somtur var hoppar jag av vid första busshållplatsen så jag behöver inte sitta där så länge.

22/9 torsdag

Saker ni inte visste om Senaten:
När en person ska förespråka ett lagförslag får den prata hur länge som helst. Han/hon får dessutom byta ämne och prata om något annat, bara den inte slutar prata. Då  finns det bara två sätt att få den personen tt sluta 1 församlingen säger vi röstar ja, bara du slutar prata eller 2 3/5 av senaten vill röstar ja till att personen ska sluta. Rekordet på tal var 72 timmar. Nej, de satt inte uppe i tre dygn utan de jobbar 9-17. Så från kl nio till fem i nio dagar stod den här personen och talade och majoriteten vile av församlingen som lystnade ville varken rösta ja eller att han skulle sluta.
Detta är bara en av de märkliga saker man lär sig när man lär sig om hur USA leds i Civilc and Economics.
En annan lite rolig sak (som igentligen inte är värt att nämna men jag kan inte låta bli) är att min Earth science lärare visade sig i klassrummet för första gången utan fluga eller slips, och hans förklaring var att "kjortan var lite förliten i halsen" så han blev halft strypt hela förmiddagen innan han tillslugt bestämne sig för att göra något så dramatiskt som att ta av den.
Tänk så mycket som kan hända på en eftermiddag då man egentligen bara har vanliga, lagom tråkiga lektioner!

20/9 tisdag

På Earth science har vi börjat prata om olika energi resurser och vilka som är att föredra. Men jag blev lite konfunderad när läraren kom in på hur hemskt dåliga alla kineser var på att använda förnyelsebar energi. Det han kanske inte tänkt på att amerikanarna ut mer per person...  Jag funderade på att säga det men tänkte att han nog inte skulle gilla det så jag lät bli.
På tal om avgas; en liten bil(d) från Sverige:


18/9 lördag

Idag var vi på target (en av alla dessa jätteaffärer) och på klädavdelningen hittade jag den här:

En jättesparkdräkt (även kallad kläd) i min storlek. Jag vågade tyvärr inte köpa den...


På vägen hem skulle vi tanka, jag hade lite tråkigt så jag räknade ut bensinpriset i liter utifrån vad vi betalade för 52 galon.

17/9 fredag

Trodde aldrig jag skulle säga det men: äntligen långbyxor! och tjocktröka för den delen!
Ja, i natt kom kylan med ett regn tyvärr inte för att stanna, men jag passar på att vara ute och rulla upp persiener innan solen och värmen kommer tillbaka på måndag.
Idag hade vi early relies. det innebär att vi slutar 2,5 timmar tidigare än vanligt och varje lektion är bara är en timme.
Idag kommer Kensie och hennes två småsyskon som är i lovisas ålder och vi ska baka äppelpaj!

16/9 torsdag

På alla registreringsskyltar här kan man se från vilken desltat den kommer, så vi Har utmanat oss själva med att hitta regestrerings skyltar från alla delstater.
Och titta så långt vi har kommit:


12/9 måndag

I fredags, direkt efter skolan packade vi alla in oss i bilen och drog ut till kusten (det tar ca 3 h med bil).  Det kändes nästan som att komma till ett annat land. Här var alla husen färgglatt målade och elledningarna hänged över allt. Vi gick längst stranden och plockase snäckor, badade i vågorna men kunde inte gå ut så långt pga det kraftiga undersuget. Folk hade semester här och det märktes verkligen.
Här kommer lite bilder:

Favorit hellgen så här långt!

6/9 tisdag

Idag hade vi trombövning - trodde jag, men det var påriktigt. De berättade i högtalarna att en tromb var på väg och eventuellt skulle fara över skolan. Så alla lektioner avbröts och vi skulle istället för att ställa oss i led klassvis, inta "emergency position" dvs kura ihop sig längst väggen med pannan mot väggen och vara knäpptysta. Så där satt vi 2500 elever och täckte alla korodors väggar, klass efter klass koridor för korridor. Efter en kvart sa de att den hade dragit åt ett annat håll och vi fick fortsätta våra lektioner. Det merkliga var att solen sken hela tiden och det blåste inte. Dessutom hade vi haft brandövning för inte så länge sedan. Så jag och många andra trodde att det bara var övning.

3/9 lördag

Jag har lite svårt att fatta att vi inte varit här mer än drygt två veckor. Det är så oltoligt mycket som har hänt och allt börjar kännas hemma. Vi har köpt bil och vardagen rullar på.
Senaste favoriten är proven, ja du läste rätt. Det som är så sjukt bra med dem är att de består av alternativfrågor allihop! Så vet du inte svaret så andänder du dig bara av uteslutnings metoden. Anledningen till detta provsystem är att lärarna inte ska ha så mycket jobb med att rätta. Dessutom har NO lärarna en maskin som rättar åt dem. Man stoppar bara in den specialgjorda svarsblanketten där eleven strukit över rätt bokstav (precis som intagningen till vi i femman om någon mer än jag kommer ihåg den).
I fredags så hade jag förutom prov i Earth Science också solodansuppvisning för resten av dansklassen. VI hade två kvällar på oss att med 10 redan utvalda ord (Lunge, Roll, Rise, Symmetrical shape, Turn, Hop, Asymmetrical Shape, Slide, Leap, and Balance pose) göra en koreografi och ta med oss musik. Det var väldigt nervöst men också väldigt roligt med all respons man får. Det var också häftigt att se hur andra hade associerat kring samma ord.

RSS 2.0