31/10 Måndag

Lite bilder från vår helg utflykt:


En galet stor byrå.


Mysig skogsväg.


Akta dig för skogen!



Underbar utsikt från toppen



25/10 tisdag

Jag gillar att det är höst och fortfarande varmt.  Visst, morgnarna är ingenting att hurra för, ingen sol - ingen värme. Men eftermiddags solen är ljuvlig, inte för varm inte för kall.




21/10 fredag

Äntligen helg!
Jag har nog längtat ända sedan i måndags.
Jag var ju iväg hela förra helgen, och det har verkligen märks i resten av veckan, speciellt på morgnarna. För det har blivit mycket jobbigare att gå upp klockan sex än det var i början och jag vet inte hur mycket jag lyckats glömma denna veckan. Det har varit allt ifrån lunchen till viktiga arbeten som skulle lämnas in. Mat kan man ju köpa på skolan så det var lätt att lösa den gången men arbeten...
Panther Creek har en skolpolicy som innebär att om man lämnar in något en dag för sent kan man inte få A, två dagar sent inte B och så vidare. Som tur var hade jag tillgång till en dator när jag märkte att jag hade glömt det så att jag kunde mejla pappa (på hans arbetsmejl som jag först fick leta upp på google) och be honom ringa mamma och berätta att jag hade glömt mitt arbete så att hon kunde komma med det. För jag har ingen mobil här och jag får inte lämna skolområdet under lunch eftersom jag går i 10:an inte 11.an eller 12:an.
Men det gick bra. Jag fick mitt arbete och lämnade in det i tid.

Så nu efterlängtade helg ska jag använda dig riktigt väl för nästa vecka är det mid-term och jag ska skriva en väldig massa prov.
Om jag bara visste vad jag skulle göra...

19/10 onsdag

Först kladdkaka sen skolfoto. Kan två på varandra följande eftermiddagar bli bättre?

Det kluriga med att baka här är att både mått och ingredienser är annorlunda. Men men lite matte och en  mamma (som är van att baka och sitter vid köksbordet intill) så går det väldigt bra.


16/10 söndag

Helgen har jag tillbringat med ungdomsgruppen på en lägergård som heter lutherrock. Den det tar cirka fyra timmar att köra dit så fredagen och söndagen ägnade vi mest oss åt transport då vi packade vi in oss i ett par rejäla minibussar och körde iväg.

På lördagsförmiddagen gick vi en lufthinderbana fyra meter upp i luften. Det var en rolig utmaning, dock lite läskigt i slutet då man skulle hoppa från en avsats och försöka nå en trampets ett par meter ifrån.


På eftermiddagen samma dag tog vi oss en liten vandrings tur till crossrock vilket är precis vad det heter; en stor sten med ett kors på.


Crossrock

Korset


Utsikten


Sedan hade vi en fantastisk kväll vid lägerbålet

12/10 onsdag

Idag skrev jag ett övningstest till det som motsvarar högskoleprovet.
Det kvittade egentligen vad jag skrev på det för jag kommer med största sannolikhet inte gå på college i usa.
Provet bestod av fem delar, två matte delar och tre engelska delar. Jag tror att det gick sämst på de engelska delen som handlade om ordkunskap... :) för sååå bra ordförråd har jag inte än.
Allt du skrev (inklusive ditt namn och sånt i början) skulle skrivas med hjälp av att kryssa för bokstäver eller siffror så att datorer kunde rätta allt. Och redan innan provet började var det en väldig massa saker jag de ville veta: Namn, ålder, klass, kön, modersmål, adress, ras, religion, om föräldrarna hade gått på college osv osv
Det fanns en sak man fick skriva vanligt och det var din namnteckning.

10/10 måndag

Idag är det måndag och skolan börjar igen.
Eftersom det är så "kalt" på morgnarna nu (typ 15 grader) så brukar Kensies mamma erbjuda oss skjuts till busshållplatsen (150 meter från mitt hus)och "hålla oss varma" i bilen tills bussen kommer. Men idag var bussen tidig eftersom vi hade vikarierande busschaufför så vi fick skjuts till skolan. Men jag mötes av en mörkt låst, danssal. Efter tjugo minuters väntan fick vi en vikarie där också.

I Sverige lär vi våra barn att träden får fina färger och tappar sina löv när det blir kalt. Här är det fortfarande mellan 20-25 mitt på dagen och ändå träden får röda löv. (och nej, det är faktiskt inte fejk även mycket är det)

Snart är det halloween pyntar folk sina entréer och trädgårdar, det ena mer smaklöst än det andra. Bli inte förvånad om du hittar fem gravstenar i plast i din granden trädgård eller ser ett par skelett sitta i rabatten, andra sidan gatan. Det finns förstås fina utsmyckningar också, där pumpor, halmbalar och fågelskrämmor ofta används.

I skolan firar vi halloween genom att klä ut oss varje dag. Idag var temat idrotts fans, imorgon kläder som VAR populära, på onsdag helt galet, torsdag till lantisar och på fredag till panther creekare (dvs så mycke panther creek kläder som du har.

-bilder kommer

8/10 lördag

Förutom att ha varit på en del garage loppisar så har jag bytt skrivbordsbils på datorn:

Blev rätt nörjd faktiskt

7/10 fredag

Idag hade vi early release och tillbringade därför eftermiddagen ute i skogen. Rebecka, som kom hit igår kväll hängde också med. Det var först när jag gick där ute jag kom och tänka på hur länge sedan det var jag gick i en skog. Här klassas skogarna som farliga.
Jag frågade Mc Kensie varför det var farligt att gå i skogsdungarna närmas oss men hon hade ingen aning om det var giftiga djur eller om det var växter man är rädd för. Det enda hon vet är att man inte ska gå där.


Också i skogen vi var i dag fans det faror och skyltar som varnade för dem. Det var allt ifrån kopparorm till stubbar och fästingar. Stubbar såg vi i och för sig men inte en enda orm och inte har vi fått några fästing bett heller.
Det enda vi såg i djur väg var en groda



Fika

Vid änden av skogen fans set en badplats... och en gunga

2/10 Zoo

Här kommer lite bilder från igår då vi var på NC zoo:
'
blixtstilla alligator

haha

Två alligatorer (de enda som görde sig)

Yes they are alive eller hur stod det på skylten?





Ps. jag har riktigt ömma fingerblommor feter allr gitarrspelande ds.

30/9 min lediga fredag

Min händelserika lediga fredag började med en film hos Kensie. VI bakade också chocolate chip cookies i mikron och det funkade! (nästan i alla fall). Sedan stack jag hem för att hon skulle till sjukhuset och volontära. Jag satte igång och bakade pizzabullar till vår utflykt imorgon. När kag var klar åkte vi köpte en gitarr till mej. Det är en halvakustisk fender med solid topp. Något som var märkligt var att så fort vi hade bestämt oss (jag hade ju hela familjen med som smakråd) så fick vi en massa rabatter och extra grejer. Först var det fodralet som vi fick femdollar billigare och sen gratis service ett år. Där efter frågade jag vad som hade hänt på G strängen eftersom den var lite mörknad på vissa ställen. Han berättade att den hade börjat korrodera och som kompensation fick jag ett paket med sex strängar gratis. Jag fick också ett sorts verktyg och en hel massa plektrum.

Det var en häftig känsla när han bara stod och bjöd på massa saker och när jag frågade om vad som hade hänt med strängen hade jag ingen tanke på att han skulle ge mig en massa strängar, jag bara frågade av ren nyfikenhet.

Och som om inte det räckte stack jag till vår hemma match i amerikansk fotboll. (Vi de svarta pantrarna mot de vita och röda hästarna) Det var häftigt. Allt var så sjukt stort och satsigt, orkestern imponerade mig speciellt. Man ska ha olika färger på sig olika matcher och eftersom det är bröstcancer månaden nu så skulle alla klä sig i rosa. De sålde rosa band här precis som de gör i Sverige bara det att de är tio gånger så stora här. Dessutom vann vi över middle creek med 16-12och jag lyckades förstå mycket mer än jag hoppades på, det är inte så avancerat egentligen, bara rätt mycket dö tid så det var bra at det fans cheerleaders som dansade hela tiden.


En av de tre dirigenterna

De 300 första fick rosa tröja och brandmanshatt

Ögon och motståndare


RSS 2.0